Opi varjoteatteria

Varjot ovat maaginen väline joka kiehtoo kaiken ikäisiä. Pidän varjoteatterikoulutuksia nuorille ja aikuisille sekä työpajoja lapsille. 

KURSSIT NUORILLE JA AIKUISILLE

Opetan varjoteatteria yksilöllisesti räätälöidyillä kursseilla sekä kansanopistoissa. Kurssin aiheen voi valita osallistujien kiinnostuksen mukaan kattaen siluetit, naamiot ja kehonvarjot. Tutkimme myös kuinka arkipäivän esineet käyttäytyvät varjoissa sekä miten luodaan erilaisia valoefektejä. Kursseilla voidaan käyttää valmiita naamioita ja siluetteja, tai osallistujat voivat tehdä omansa. Kurssit sopivat niin taidetta opiskeleville, kuin jo ammattilaisille, jotka haluavat uusia välineitä työhönsä. Kursseihin voidaan liittää aina sopiva määrä myös varjoteatteria tukevia ilmaisuharjoituksia. Joitain kursseja on mahdollista järjestää myös etäopetuksena. Jos olet kiinnostunut kurssista, ota yhteyttä niin tutkitaan millainen kurssi sopii tarpeisiinne.

Kuvia kursseilta

TYÖPAJAT LAPSILLE

Työpajoissani lapset pääsevät valmistamaan varjonukkeja, joko valmiiden mallien pohjalta tai itse suunnittelemalla ohjaajan opastuksella. Olen pitänyt työpajoja pienistä ryhmistä aina monen sadan hengen tapahtumiin. Työpajassa varjonukkeilla voi esiintyä pienoisteatterissa. Suurella varjokankaalla mahtuvatkin jo monet lapset esiintymään samaan aikaan. Lapset pääsevät viihtymään ja ihmettelemään varjojen parissa ja mukaan saa vielä itsetehdyn varjonuken, jolla voi jatkaa leikkejä kotona. Työpajoihin on myös mahdollista liittää lisäksi varjoteatteriesitys. Jos kiinnostuit, kysy lisää, niin selvitetään millainen paja sopii tarpeisiinne.

Kuvia työpajoista

Opetusvideot

Huvilan varjot -opetusvideoilla näytetään kuinka voit tehdä varjoteatteria kotona. Videot on tehnyt Suomen varjoteatteriyhdistys.

Osa 1: varjon liikkeen lainalaisuudet 

Osa 3: kuinka tehdään valoefektejä varjoteatteriin 

Jakso 2: kuinka lavastetaan varjoteatteri

Oma teatteri

Haluatko päästä alkuun varjoteatterin tekemisessä? Haluatko käyttää varjoteatteria koulussa tai harrastajateatterissa? Olen koonnut oheiseen PDF-tiedostoon, vinkkejä oman hyvän teatterin luomiseen, erityisesti kehonvarjoilla esiintymiseen.